Cara Nak Kurus Tanpa Perlu Pantang Nasi Yang Berkesan

Cara Nak Kurus tanpa perlu pantang nasi yang berkesan yang mesti ramai orang nak tahu. Saya yakin dan percaya ramai yang mencari-cari cara nak kurus dengan berkesan tanpa perlu pantang makan nasi setiap hari.

Cara Nak Kurus

Sudah tentu agak sukar untuk berpantang nasi bagi orang yang suka makan nasi, tapi insyallah artikel ini dapat membantu anda untuk ketahui cara nak kurus walaupun hari-hari anda makan nasi.

 

3 Cara Nak Kurus Dengan Makan Nasi

Cara nak kurus dengan makan nasi memerlukan kesungguhan anda secara konsisten untuk mengikut cara yang betul. Ini adalah cara nak kurus dengan makan nasi yang berkesan yang boleh anda amalkan setiap hari.

1.Setkan Minda Untuk Kurus

Mindset nak kurus sangat memainkan penting! Di sinilah ramai orang gagal kerana hanya menginginkan hasil yang cepat, malas untuk konsisten dan nak mudah.Kena ingat sudah bertahun lamanya anda membiarkan badan anda membesar dengan jayanya, sudah tentu untuk menurunkan berat badan anda ia sangat memerlukan kesungguhan, konsisten , pengorbanan dan yang paling penting perlu ada ilmu cara nak kurus dengan betul.

Ya, berkorban memang susah nak di lakukan tapi tak mustahil jika anda sudah betulkan mindset anda nak kurus adalah untuk sihat. Berkorban ini ibarat anda perlu bermujahadah melawan nafsu makan yang membuak-buak. Sebab itu, sangat di sarankan kepada anda yang nak kuruskan badan untuk mengambil Set Kurus Shaklee agar nafsu makan anda lebih terkawal dan perut pun kenyang lebih lama.

 

2.Tahu Pengambilan Kuantiti Nasi Yang Betul

Ramai yang nak kurus tapi sering menyalahkan nasi adalah punca kegemukan sehingga sanggup tahan diri daripada makan nasi yang kadangkala boleh membahayakan diri sendiri. Masyallah! Tidak perlu seksa diri anda semata-mata untuk kuruskan badan dengan cepat.

Cara pengambilan kuantiti nasi yang betul sangat membantu anda kurus secara konsisten tanpa perlu berlapar. Jadi sangat di galakkan bagi anda yang ingin kurus agar mengambil nasi sebagai sumber karbohidrat yang mencukupi agar lebih bertenaga semasa proses menurunkan berat badan.

 

3.Konsisten Dan Jadikan Amalan 

Saya yakin dan percaya rakyat Malaysia tidak boleh lari dari makanan utama kita iaitu nasi. Jadi tidak perlu mengambil keputusan untuk pantang nasi berbulan-bulan semata-mata untuk menguruskan badan tapi anda wajib tahu cara pengambilan nasi yang betul agar berat badan anda sentiasa dalam keadaan terkawal.

6 Tips Cara Nak Kurus Dengan Berkesan

 

Cara Nak Kurus 1

 

Antara tips cara nak kurus yang dapat saya kongsikan berdasarkan pengalaman sendiri ialah:

1. Amalkan porsi suku-suku separuh.

Ini bermakna hidangan anda hendaklah menepati suku suku separuh iaitu nasi (suku), protein (suku) dan sayur/buah (separuh).

2. Jangan ambil nasi lebih dari segenggam.

Semasa proses menguruskan badan, anda tidak di benarkan untuk mengambil nasi lebih dari segengam. Jangan risau nasi segengam insyallah kenyang kalau mindset anda sudah di setkan untuk makan secara sihat.

3. Makan dengan keadaan tenang

Makan dalam keadaan tenang membantu anda mengunyah dan menikmati makanan agar dapat di cerna dengan baik.

4. Elakkan makanan atau minuman manis.

Seperti semua orang tahu, makanan atau minuman manis sangat mengundang ke arah kenaikan badan. Oleh sebab itu, cuba elakkan makanan yang manis untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan.

5. Minum air 2Liter sehari dan pastikan cukup.

Air sangat penting untuk tubuh kita. Kekurangan air dalam badan juga menyebabkan kita mudah berasa lapar dan membuatkan anda rasa ingin makan lebih. Jadi, pastikan anda sentiasa minum air putih dengan cukup sepanjang hari terutama pada waktu siang.

6. Amalkan supplemen

Supplemen sangat penting untuk anda yang ingin menguruskan badan. Hal ini kerana supplemen dapat membantu menampung keperluan nutrisi yang tidak mencukupi semasa proses menurunkan berat badan.

 

Cara Nak Kurus Dengan Set Kurus Shaklee

Cara nak kurus dengan Set Kurus Shaklee adalah dengan kombinasi 3 cara kurus iaitu bina otot, buang toksik dan bakar lemak. Set Kurus Shaklee ini sangat membantu mengempiskan perut, kenyang lebih lama, badan lebih ringan dan banyak lagi manfaatnya yang dapat dirasai.

 

Antara Set Kurus Shaklee yang terbaik dan mampu milik adalah ESP SHAKLEE, ALFALFA COMPLEX, LECITHIN DAN HERBLAX. Jom dapatkan dengan Pengedar Shaklee Seremban, 0145010786 sekarang serta konsultasi cara makan yang berkesan.

 

Cara Nak Kurus 2

Pastikan anda mendapatkan cara makan

yang betul dan berkesan dengan

Pengedar Shaklee Seremban, 0145010786

dengan bimbingan pakar nutrisi dan

doktor berpengalaman 21 tahun.

Hanya pelanggan yang mendapatkan produk shaklee dengan

Pengedar Shaklee Seremban sahaja yang layak

mendapat cara makan yang exclusive.

 

pengedar shaklee seremban , pengedar vivix seremban

 

Nak tahu cara makan yang berkesan?

Cepat Whatsapp >> 0145010786

 

 

 

 

1 thought on “Cara Nak Kurus Tanpa Perlu Pantang Nasi Yang Berkesan”

Leave a Comment