9 Sebab Kenapa Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best

Dalam banyak-banyak bisnes kat Malaysia ni, kenapa Diela pilih untuk sertai Bisnes Shaklee sejak dari tahun 2015 lagi. Untuk entry kali ini,insyallah Diela akan kongsikan kenapa dan apa yang bestnya berada dalam komuniti Bisnes Shaklee.

 

 

Bisnes Shaklee bukanlah bisnes pertama yang Diela buat tapi inilah bisnes yang pertama Diela buat bersungguh-sungguh sampai capai income 4 angka sebulan! Alhamdulillah Bisnes Shaklee ni bisnes yang sangat mudah untuk surirumah sambil jaga anak yang penting anda ada kemahuan untuk menjana pendapatan sendiri.

 

Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee?

 

1. Modal bisnes yang sangat murah

Selalu kan kita dengar apabila nak sertai sesuatu bisnes mesti dikenakan bayaran sebagai modal untuk bisnes. Ada yang sampai beratus ringgit malah ada juga yang beribu ringgit untuk kita sertai bisnes tersebut.

Syukur sangat sebab Bisnes Shaklee ni sangat murah. Hanya RM35 sahaja anda dah layak untuk jadi ahli Shaklee sekaligus boleh terus buat bisnes Shaklee.

 

2. Syarikat yang kukuh

Sebelum buat apa-apa bisnes pastikan anda cari syarikat yang kukuh supaya tidaklah nanti anda terpaksa berhenti bisnes disebabkan syarikat dah tak boleh nak survive. Banyak sangat sekarang ni syarikat yang kurang kukuh menyebabkan anda kerugian pada tenaga, masa dan wang ringgit.

Alhamdulillah bisnes shaklee merupakan syarikat sangat kukuh sejak 60 tahun yang lalu dan tidak pernah gagal membayar bonus pada semua ahli Shaklee yang buat bisnes Shaklee.

 

3.Produk yang berkualiti dan berkesan

Produk shaklee yang pertama iaitu multivitamin Vitalea Iron yang berusia 109 tahun dan sehingga kini masih di jual. Ini terbukti produk shaklee berkualiti dan berkesan kerana masih ada permintaan sehingga ke harini.

Produk pertama yang Diela cuba adalah Ostematrik yang mana ketika itu Diela mengalami sembelit sejak dari bujang lagi. Alhamdulillah selepas amalkan Ostematrik sehingga kini dah tak pernah kena sembelit.

 

4.  Banyak reward bonus 

Dalam sistem bisnes Shaklee bukan hanya ada untung runcit sahaja, malah ada 3 bonus :

  • Cash bonus
  • Car bonus
  • International trip

Nak katanya dalam bisnes Shaklee ini anda layak mendapat semua bonus yang ditawarkan mengikut prestasi dalam bisnes. Bayangkan dalam cash bonus sahaja ada 6 lagi bonus sebagai leader yang efektif. Sebab itu tak hairanlah bonus Master Shaklee boleh dapat hampir juta sebulan kerana banyak reward yang Shaklee sediakan.

Ok, cukup lah 4 sahaja sebab utama Diela berminat untuk sertai Bisnes shaklee ini. Sekiranya anda yang membaca sekarang ini sedang mencari bisnes yang mudah tapi keuntungan lumayan, boleh terus hubungi Pengedar Shaklee Seremban untuk dapatkan info lanjut!

 

9 Sebab Kenapa Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best 

Komuniti bisnes memainkan peranan sangat penting kerana bisnes bergerak secara berkumpulan supaya kita berada dalam kumpulan yang sama semangatnya, sama tujuannya dan sama destinasinya.

 

1.ZERO TO HERO 

Dalam bisnes Shaklee , semua akan diajar. Orang yang daftarkan kita sebagai ahli shaklee itulah yang akan guide kita dari zero to hero. Kita hanya follow je apa yang mentor ajar sampai berjaya.

 

           

2.KELAS DOKTOR DAN SAINTIS

Bestnya dalam bisnes Shaklee, kita bukan sekadar jual produk semata-mata,kita juga dapat belajar direct dengan doktor pakar , pakar nutrisi Shaklee dan saintis mengenai ilmu kesihatan dan nutrisi yang diperlukan untuk tubuh badan yang sihat. Jadi tak perlu risau kalau kita tiada background perubatan pun, kita masih boleh belajar dalam bisnes Shaklee ini. Ilmu kesihatan ini juga tidak akan dapat sama macam kita cari di google.

 

 

 

3.GROUP SUPPORT 

Penting sebenarnya dalam bisnes mempunyai group support yang aktif kerana kita boleh saling bertukar semangat dengan kawan-kawan yang lain. Alhamdulillah masuk je bisnes Shaklee memang akan ada group support yang mana kita boleh tanya, kongsi pengalaman dan juga tahu mengenai produk shaklee dalam group tersebut.

 

 

 

4. PELBAGAI LATAR BELAKANG

Dalam bisnes shaklee ni, best sangat dapat berukhuwah dengan pelbagai latar belakang manusia. Ada yang bekerja sebagai cikgu, engineer, doktor, surirumah dan ramai lagi. Tiada syarat untuk anda menyertai bisnes Shaklee ni walau apa pun pekerjaan anda.

 

 

5.  AKTIVITI BERKUMPULAN

Dalam bisnes Shaklee sangat banyak aktiviti berkumpulan. Walaupun Diela sebagai surirumah, Diela akan usahakan juga untuk datang aktiviti berkumpulan yang dilakukan oleh Team Diela iaitu Team Amazing. Selain itu,  Projek Blog Mega juga merupakan aktiviti berkumpulan yang dianjurkan oleh Master Shaklee.

 

 

Master Upline, Salwa Zeyn pergi ke Switzerland tajaan sepenuhnya oleh Shaklee

6. TRAVEL UMRAH DAN VVIP

Shaklee memberi peluang kepada leader yang efektif untuk pergi travel ke luar negara.  Bukan sahaja diri sendiri boleh pergi, malah ahli keluarga juga boleh menjejakkan kaki ke sana untuk mengikuti trip yang Shaklee sediakan. Bestkan? Mana nak dapat syarikat yang tanggung kos percutian ke luar negara. Bisnes Shaklee je yang mampu berikan tajaan exclusive kepada kita dan keluarga kita.

 

 

7. TEKNIK FREE MARKETING YANG PROVEN 

Ada bisnes tidak ajar cara menjual dengan betul. Tapi dalam bisnes Shaklee, teknik marketing yang proven pun diajar. Syukur Diela sendiri memang apply dan dapat hasilnya. Yang penting free sahaja. Tak perlu keluar duit untuk buat marketing.

 

 

8. PENGISIAN ROHANI

Alhamdulillah, dalam bisnes shaklee sentiasa mengingatkan Diela bahawa niat kita dalam bisnes ini adalah untuk bantu orang lain sihat. Bila badan sihat nak beribadah pun mudah. Rugi kalau kita dah tahu kebaikan produk dan ilmu kesihatan tapi kita tak sebarkan kebaikan kepada orang lain.

 

 

9. PRODUK BERKUALITI, KESIHATAN MENINGKAT 

Shaklee menawarkan produk yang sangat berkualiti bertahun lamanya.  Kerana itu siapa yang menggunakan produk Shaklee pasti akan merasai kesihatan bertambah baik.Syukur alhamdulillah kerana setiap produk Shaklee juga ada cara makan yang betul . Jika anda dah beli produk Shaklee tetapi tak dapat kesan kesihatan seoerti yang anda inginkan, boleh terus hubungi Diela 0145010786 untuk saya bantu.

 

Sekiranya anda berminat untuk sertai Bisnes Shaklee ini,

terus hubungi Pengedar Shaklee Seremban di talian 0145010786

untuk Diela bantu anda dapat semua yang dinyatakan di atas.

Leave a Comment