7 Sebab Kenapa Shaklee Supplemen Terbaik Di Malaysia

Tahukah anda Shaklee telah dinobatkan sebagai Malaysia’s Trusted Brand Award pada tahun 2022 dalam erti kata lain , Shaklee Supplemen Terbaik di Malaysia!

Masyallah bangga sungguh Diela sebagai orang yang mengamalkan supplemen terbaik ini.

Sebelum nak makan apa-apa supplemen pastikan anda memilih supplemen terbaik supaya tiada isu kesihatan untuk jangka masa panjang. Alhamdulillah Diela sendiri dah nak masuk tahun ke 7 amalkan Shaklee dan juga Pengedar Sah Shaklee.

Jika anda berminat untuk dapatkan Set Kurus Shaklee atau pun produk shaklee yang lain boleh terus hubungi Diela di talian 0145010786.

7 SEBAB KENAPA SHAKLEE SUPPLEMEN TERBAIK

 • Produk Shaklee sudah berusia lebih 100 tahun

Produk pertama Shaklee iaitu Vitalea Iron Plus , merupakan multivitamin yang wujud sejak tahun 1915. Dr. Forest C.Shaklee salah satu multivitamin pertama di Amerika Syarikat.Alhamdulillah sampai ke hari ini multivitamin ini masih mendapat permintaan yang tinggi.

 • Produk Shaklee menggunakan bahan semulajadi

Produk shaklee bebas daripada bahan tiruan dan bahan kimia yang berbahaya.Selain itu, produk Shaklee mematuhi standard keselamatan tertinggi dan lembut pada persekitaran.Setiap satu daripada produk Shaklee adalah bebas gluten.

Shaklee juga tidak pernah melakukan ujian ke atas haiwan.Shaklee memegang 3 prinsip dalam kesemua produk Shaklee iaitu Selamat. Terbukti. Berkesan.

 • Produk Shaklee terbukti selamat dan berkesan

Sebanyak 350 ujian ke atas setiap bahan botani baru untuk pencemaran yang berbahaya, racun perosak dan sisa lain. Sebanyak 100,00+ jumlah ujian kualiti setiap tahun yang dilakukan oleh Shaklee untuk memastikan produk Shaklee berkualiti.

Sebanyak lebih 300+ 3 kali ujian terhadap racun perosak dari yang diperlukan oleh Pharmacopeia Amerika Syarikat. Sekiranya bahan yang diuji mengandungi racun perosak, Shaklee akan terus reject! Begitu sekali Shaklee menjaga kualiti produk sebagai supplemen terbaik.

 • Produk Shaklee terbukti oleh sains

Kajian Landmark Study, diketuai oleh penyelidik pemakanan yang terkenal, Dr. Gladys Block bersama University of California, Berkeley, merupakan salah satu kajian terbesar pengguna jangka panjang pelbagai suplemen.

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mengambil supplemen Shaklee tahap kesihatan mereka lebih sihat untuk jantung, otak, dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil suplemen atau pengambil suplemen bukan produk Shaklee.

 • Produk Shaklee terbukti secara klinikal

Dr. Elizabeth Blackburn adalah Pemenang Hadiah Nobel dalam Perubatan dan dianggap sebagai individu terpenting dalam sains telomere telah bekerjasama dengan Dr. Blackburn. Terbukti bahawa menggunakan supplemen Shaklee untuk jangka panjang menyebabkan penurunan kadar kependekan telomere sebanyak 40% di kalangan umur orang dewasa berbanding dengan kumpulan kawalan yang sihat.

 • Produk Shaklee terbukti berkesan

Produk Shaklee telah membuat perubahan dalam berjuta-juta kehidupan orang, daripada atlet bertaraf dunia kepada angkasawan NASA dan mereka dibuktikan oleh ramai orang termasuklah semua pengguna Shaklee di Malaysia.

 • Syarikat Shaklee yang kukuh

Kredibiliti Syarikat Shaklee mengukuhkan lagi sebab kenapa Shaklee supplemen terbaik di Malaysia kerana lebih 65 tahun di pasaran dunia, lebih 25 tahun di dalam Malaysia. Produk yang dihasilkan selamat digunakan dan berkesan. Ada kelulusan KKM dan sijil Halal yang diiktiraf oleh Jakim.

TIPS PILIH SUPPLEMEN TERBAIK

 1. Pastikan tiada kandungan bahan kimia berbahaya
 2. Pastikan supplemen tersebut sudah lama berada di pasaran, bukan baru muncul tak sampai 5 tahun
 3. Pastikan syarikat supplemen kukuh sampai ke hari ini
 4. Pastikan pilih supplemen yang terbukti selamat dan berkesan untuk jangka masa panjang
 5. Pastikan Beli Shaklee dengan Pengedar Sah Shaklee yang berdaftar ( jangan beli di Shoppe kerana anda tidak akan diguide cara makan yang betul)

Baca rujukan lain tentang Supplement Terbaik

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan supplemen terbaik ini, hubungi Pengedar Shaklee Seremban untuk dapatkan produk Shaklee serta bimbingan cara makan produk yang berkesan dari pakar nutrisi dan doktor bertauliah KKM.

Leave a Comment