4 Supplemen Kawal Berat Badan Yang Selamat dan Berkesan

Awal tahun 2023 sudah semestinya ramai berazam untuk kuruskan badan dengan mencari supplemen kawal berat badan yang dapat membantu kurus dengan cepat dan berkesan. Dalam entry kali ini, Diela akan kongsikan supplemen kawal berat badan yang selamat dan berkesan untuk diamalkan bagi anda yang betul-betul ingin kurus.

 

 

Sekiranya anda ingin mendapatkan supplemen kawal berat badan anda boleh terus hubungi Pengedar Shaklee Seremban serta dapatkan konsultasi secara percuma. Cara makan supplemen juga akan diajar untuk anda mendapat kesan yaang optimum.

 

4 Supplemen Kawal Berat Badan

 

 

1. Vitamin B12

Dalam Bcomplex shaklee terdapat 8 jenis vitamin B yang diperlukan badan. Antaranya vitamin B12 yang penting untuk kawal berat badan.Vitamin B12 membantu meningkatkan metabolisme badan yang secara tidak langsung mempercepatkaan pembakaran lemak.

 

2. Protein

Protein ESP mempunyai 9 asid amino penting yang mana badan tidak dapat hasilkan sendiri.Fungsi protein untuk kawal berat badan adalah dengan mengurangkan rasa lapar dan membantu kenyang lebih lama.

 

Pengambilan protein yang tinggi dalam diet pemakanan juga dapat mengurangkan rasa ingin makan terutama di waku malam.

 

Selain itu protein meningkatkan mertabolisme sekaligus membakar lebih kalori. Yang paling penting apabila anda mengambil protein ia membantu mencegah penyusutan otot terutama apabila anda menurunkan berat badan.

 

3. Minyak ikan omega 3

Minyak ikan omega 3 dikenali sebagai lemak sihat yang membantu dalam proses memecahkan lemak-lemak tepu. Omega Guard shaklee sangat membantu sebagai supplemen kawal berat badan kerana ia meningkatkan hormon kenyang – LEPTIN dan mengurangkan horrmon lapar – GHRELIN.

 

4. Meal replacement

Cinchshake merupakan meal replacement yang bagus sebagai supplemen kawal berat badan. Hal ini kerana Cinchshake mengandungi LEUCINE yang bertanggungjawab untuk membantu pertumbuhan otot, pembaharuan dan memperbaiki sel serta pengatur metabolisme.

 

Cinchshake juga mempunyai 3 pilihan perisa iaitu coklat, cafe latte dan vanilla yang mana sangat membantu kita kenyang lebih lama.

 

Kenapa kena ambil supplemen kawal berat badan

 

Banyak sebab kenapa anda kena ambil supplemen kawal berat badan ini kerana berat badan adalah indikator kesihatan badan berada dalam keadaan baik atau pun tidak. Maka kita perlu untuk menjaganya sebelum terlambat.

 

Antara sebab-sebab nya ialah :

 

1. Elak risiko obesiti

Supplemen kawal berat badan membantu untuk membakar lemak makanan yang kita makan setiap hari dan membantu kenyang lebih lama. Sekiranya kita makan terlalu banyak tanpa senaman dan kurang aktiviti fizikal ia dapat mengundang kepada risiko obesiti secara tidak sedar.

 

2. Menurunkan kadar insulin dalam badan

Berat badan yang berlebihan merupakan salah satu petanda insulin badan berada pada tahap yang tinggi. Hal ini menyebabkan seseorang berisiko untuk mendapat penyakit kencing manis akibat tidak mengawal pemakanan harian.

 

3. Elak makan makanan yang tinggi gula

Selalu kan kita dengar seseorang mengalami craving makanan manis-manis. Sebenarnya apabila seseorang mengalami masalah craving ia akan cenderung untuk memilih makanan yang tinggi gula sekaligus membuatkan berat badan semakin bertambah.

 

Pengalaman sendiri amal suplemen kawal berat badan

Alhamdulillah, Diela sangat suka dengan supplemen kawal berat badan yang sangat membantu Diela menjaga diet pemakanan harian.

 

Antara kelebihan yang Diela dapat :

  • Perut kenyang lebih lama
  • Kurang nafsu nak makan
  • Badan tidak geleber
  • Rasa lebih bertenaga
  • Tidur lebih berkualiti
  • BMI normal

 

Walau bagaimana pun, pemakanan seimbang dan senaman ringan tidak dilupakan walaupun mengamalkan supplemen kawal berat badan ini.

 

Cara nak dapatkan supplemen kawal berat badan

Untuk mendapatkan supplemen kawal berat badan ini, boleh terus hubungi Pengedar Shaklee Seremban.

Sebarang pertanyaan lanjut boleh terus hubungi Diela di talian 0145010786.

 

 

 

Leave a Comment